Učinkovita zaštita automobila od raznih nepogoda

Automobili su danas mnogima jedna od najskupljih stvari koje posjeduju. Zato i ne čudi što se trude održavati ih što je više moguće i što se brinu za njih na najbolje moguće načine. No, mnogo vozača će zanemariti razne vremenske neprilike i slično, što itekako može uzrokovati veliku štetu na autu. Danas smo svjedoci često vrlo razornih nevremena, a to može biti itekako loše ako držite vaš auto na otvorenom.

Srećom, cerada za auto je još jedan dio autoopreme koji vam može pomoći u prevenciji štete zato svakako razmislite o njenoj kupnji ako vam je auto većinu vremena parkiran na otvorenom.

Zaštita auta od raznih nepogoda

Cerada za auto nije učinkovita zaštita samo od vremena, nego i od raznih drugih nepogoda. Tako će ga ona u većini slučajeva učinkovito zaštititi od:

  • Tuče
  • Obilne kiše
  • Pada manjih grana s drveta
  • Kamenčića
  • Smole s drveća i sl.

Parkirate li automobil na otvorenom, svakako se isplati kupiti ovaj dodatak jer vam on može spasiti auto od velikih oštećenja. Pronaći ga možete u brojnim trgovinama s auto opremom.

Tuča može napraviti veliku štetu na limu auta

Tuča je svakako neprijatelj broj jedan kada se radi o lošim vremenskim uvjetima. U posljednjih nekoliko godina sigurno ste već pročitali neke vijesti o tuči velikih razmjera koja je uzrokovala velike štete.

Šteta od tuče na autu
Da ne dolazi do šteta od tuče na autu koristite ceradu proti tuče za auto

Cerada protiv tuče za auto svakako će biti odlična prevencija oštećenja na limu. Jer ukoliko do njih dođe, popravak vozila oštećenog od tuče može biti vrlo skup. 

Zato, posebno kada se putem vremenske prognoze najavljuje tuča, zaštitite svoj auto kvalitetnom ceradom protiv tuče.

Brojne opasnosti na parkiralištu

Ako ste automobil parkirali pod neko drvo u nadi da će biti u hladu, možda se to ipak trebali izbjeći. Naime, u slučaju da zapuše jak vjetar, lako se može dogoditi da na njega padne neka grana koja će ga oštetiti. Ali također, moguće je i da s grana padne smola na njega koja će se čvrsto zalijepiti na lim i kasnije ćete imati velikih problema s odstranjivanjem.

Cerada za auto
Cerada za auto vam može pomoći u prevenciji štete na parkiralištu

Postavite li automobilsku ceradu, možete mirno spavati znajući da će ga ona štititi. Naravno, u slučaju da na njega padne neka jako velika grana, možda ga neće moći potpuno zaštititi, ali zasigurno ćete imati puno manju štetu nego da je grana pala na potpuno nezaštićeni auto.

Razni modeli i veličine cerade za auto

Cerade za auto danas možete pronaći u brojnim trgovinama koje prodaju autodijelove i autoopremu. Specijalizirana web trgovina Withcar koja prodaje robu svih vodećih renomiranih proizvođača auto opreme također nudi vrlo kvalitetne auto cerade. Dostupne su u 4 veličine:

  • M
  • L
  • XL
  • XXL

Naravno, veličina koju ćete kupiti ovisi o vašem modelu auta. Ako niste sigurni koja veličina bi mu odgovarala, uvijek možete pitati prodavača u lokalnoj trgovini ili jednostavno poslali pitanje emailom nekoj web trgovini.

Također, dostupni su različiti modeli koji se razlikuju po debljini same cerade. Oni kvalitetniji modeli napunjeni su s više pjene i deblji su pa će takvi modeli bolje apsorbirati udarce, odnosno pružit će bolju zaštitu vašem limenom ljubimcu. 

Postavljanje cerade na automobil

Jedan od razloga zašto se neki vozači i dalje ne odlučuju na kupnju ovog popularnog dodatka za auto je taj što im se ona ne da svako malo postavljati i skidati s auta. Činjenica je da je postavljanje i skadanje cerade s automobila vrlo jednostavno i traje svega nekoliko sekundi.

Video: Postavljanje cerade proti tuče na automobil

No, čak i ako to ne želite raditi svakodnevno, pričekajte prognozu vremena i kad je najavljena mogućnost većih oborina, postavite je na auto. Imajte na umu da je morate postaviti na potpuno suhi auto, a nipošto nakon što je već počela padati kiša. To može uzrokovati samo njezino lijepljenje za lim auta i poslije ćete imati puno problema da je skinete.

Samo postavljanje i skidanje cerade za tuču je vrlo jednostavno. Ona dolazi isporučena u posebnoj vreći. Izvadite je iz vreće, odmotate i njome prekrijete vozilo. Ovisno o modelu, pronaći ćete i posebne elastične trake kojima ćete ju učvrstiti za donji dio auta kako ju vjetar ne bi otpuhao. I to je uglavnom to, posao koji možete napraviti u svega par minuta nakon malo prakse. Skidanje je također vrlo jednostavno i nakon što je skinete, opet je pospremite u vreću kako bi bila spremna za idući put.

Iz kategorije: