Žarulje H7 LED za auto

Automobilska industrija napreduje iz godine u godinu, zahvaljujući konstantnim istraživanjima i testovima nove tehnologije. Unazad nekoliko godina žarulje H7 LED su bile novi način za osvjetljenje, dok su se prije njih koristile klasične halogene sijalice. LED tehnologija je danas najpopularniji način rasvjete u raznim industrijama, a u kratko vrijeme postala je standard u automobilima.

žarulje H7 LED
ŽProsječan radni vijek automobilske žarulje H7 LED je do 50,000 radnih sati.

Bilo da se radi o osvjetljenju ceste ili interijera vozila, LED je najučinkovitiji način. Kroz ovaj tekst upoznati ćemo vas s H7 LED žaruljama, njihovim prednostima i uputiti vas u internet trgovinu gdje ih možete kupiti po neodoljivim cijenama.

LED žarulje za auto

Diode su se u početku koristile kao indikatori na mnogim kontrolnim pločama, no razvojem tehnologije postali su i glavno tijelo rasvjete. Auto žarulje H7 LED pružaju odlično osvjetljenje i dug vijek trajanja, što ih izdvaja od ostalih vrsti poput xenona ili halogenih sijalica. Početkom ovog stoljeća postale su standard za nove automobile, a daljnjim usavršavanjem danas su opravdale povjerenje autoindustrije. LED žarulje za auto imaju niz prednosti, a više o njima donosimo vam u nastavku.

Prednosti žarulje H7 LED 

U starijim automobilima i dalje se mogu pronaći halogene sijalice, no puno rjeđe. Zahvaljujući mogućnosti da se postave u automobile koji u originalu imaju halogene sijalice, žarulje H7 LED za auto danas se koriste i u starijim automobilima. Imaju niz prednosti na vožnju.

Bolje osvjetljenje

Za razliku od halogenih sijalica, LED žarulje H7 za auto pružaju znatno bolji snop svjetlosti i bolje osvjetljenje. LED sijalice pružaju jačinu svjetlosti od 5000 lumena. Naravno, ovisno o modelu i cijeni jačina može varirati, a dodatna prednost je što se odmah prilikom paljenja aktiviraju na najjaču svjetlost, za razliku od halogenih.

Radni vijek

Prosječan radni vijek automobilske žarulje H7 LED je do 50,000 radnih sati. Zahvaljujući tome što na njih ne utječe paljenje/gašenje svjetala i diode same po sebi imaju odličan radni vijek, morati ćete ih mijenjati vrlo rijetko. Usporedbe radi, halogene žarulje imaju 10ak puta manji radni vijek, koji je samo 2,000 do 8,000 sati. 

Žarulje H7 LED
Žarulje H7 LED se mogu postaviti u gotovo sve automobile i najbolji su odabir za osvjetljenje.

Troše manje energije

U automobilu je veoma bitno da se pazi na potrošnju energije, pogotovo u slučaju kada je on ugašen. Akumulator ima određeni kapacitet i ako se isprazni paljenje motora neće biti moguće. Žarulje H7 LED za automobil srećom troše puno manje energije od halogenih, a glavni razlog tome je učinkovito konzumiranje struje. One energiju pretvaraju direktno u svjetlost, te samo minimalna količina energije odlazi na toplinu. 

Postavljanje H7 LED žarulja u auto

Ako vaše vozilo u originalu ne dolazi s LED svjetlima, veoma je bitno da se prethodno informirate oko mogućnosti postavljanja ovih žarulja. Žarulje H7 LED se mogu postaviti u gotovo sve automobile i najbolji su odabir za osvjetljenje. Zbog svih prednosti koje smo naveli vjerujemo da ste prepoznali njihov potencijal, a kako bi bili potpuno transparentni, spomenuti ćemo i jedinu manu – viša cijena.

U početku su one nešto skuplje, no opravdavaju cijenu zahvaljujući dugom vijeku trajanja. U konačnici, jedna LED žarulja može biti skuplja od halogene sijalice, no za njeno trajanje ćete morati izmijeniti 5 halogenih. Tako da zapravo visoka cijena i nije mana, jer je u konačnici isplativija kupnja.

Svjetla za maglu kod automobila

Razne vremenske neprilike tjeraju nas na prilagođavanje vožnje uvjetima. Kiša, snijeg ili magla najčešći su razlozi za stvaranje gužvi i usporavanje. Svjetla za maglu poslužiti će u slučajevima guste magle i omogućiti vidljivost. I prednja i zadnja svjetla imaju svoju ulogu i nemojte odgađati s njihovim paljenjem. Iako je vožnja s maglenkama zabranjena ako nema magle, na prvi doticaj s maglom obavezno upalite auto svjetla za maglu.

Prednja svjetla za maglu
Prednja svjetla za maglu kod automobila pobrinuti će se za osvjetljavanje prostora ispred vas.

Prednja svjetla za maglu

Prednja svjetla za maglu kod automobila pobrinuti će se za osvjetljavanje prostora ispred vas. Tako ćete imati uvid u cestu i znati gdje vozite. Ovisno o gustoći magle, obavezno prilagodite brzinu vožnje i nemojte juriti, jer je vidno polje znatno kraće nego inače.

Stražnja svjetla za maglu

Stražnja svjetla za maglu štite vas od naleta drugog vozila. Iako se prednjim maglenkama put donekle osvjetljava, veoma je teško primijetit vozilo ispred vas. Tome služe stražnje maglenke koje će omogućiti bolju vidljivost vozila na cesti i osigurati vas od naleta drugog sudionika prometa u vas.

Svjetla za maglu spas su u trenutcima guste magle. Obavezno prilikom vožnje kroz maglu usporite, jer iako se možda čini da je cesta čista, pri velikoj brzini neće se moći zaustaviti kada uočite drugo vozilo ispred vas.

Iz kategorije: