H7 led za još bolje osvjetljenje ceste


Automobili posjeduju više različitih žarulja. Osim onih glavnih, koje se nalaze u farovima te koje se koriste za svjetla, postoje još i žarulje koje osvjetljavaju unutrašnjost automobila. Ali naravno, najbitnije su one koje se koriste za svjetla jer dobra osvjetljenost ima direktnu vezu sa sigurnošću. U većini automobila još se uvijek nalaze halogene žarulje zbog svoje niske cijene. No, sve se više ugrađuju i led žarulje, a posebno h7 led žarulje.

H7 led žarulje u usporedbi s halogenim žaruljama

H7 led žarulje imaju puno više prednosti u odnosu na halogene žarulje, no još uvijek nemaju dominaciju na tržištu. A glavni razlog za to je cijena. Halogene žarulje su puno jeftinije za proizvodnju pa na taj način proizvođači mogu ponuditi nešto nižu krajnju cijenu automobila. H7 led žarulje su skuplje u proizvodnji, ali zato nude brojne prednosti. Prije svega, osiguravaju puno bolju iluminaciju, odnosno daju puno jači snop svjetlosti. Isto tako, h7 led žarulje su otporne na bilo kakve vibracije koje su vrlo česte pri vožnji po neravnim terenima. A nemaju niti problema s promjenama temperature. Uz sve to, h7 led žarulje imaju i vrlo dugi vijek trajanja.

Veća sigurnost

Sve navedene karakteristike h7 led žarulja utječu i na vašu sigurnost. Kada se vozite po noći, izrazito je bitno da što bolje vidite situaciju ispred sebe, ali i što šire. Upravo zbog odlične iluminacije, jasno ćete vidjeti osvjetljen prostor daleko ispred sebe. Osim toga, automobili koji vam dolaze u susret neće biti zasljepljeni vašim svjetlima, što je također vrlo bitno. Neki i kažu da led sijalice za auto imaju duži rok upotrebe – da li je to istina? Sačekajmo par godina i saznat čemo i sami.

Stoga, kada se sagledaju svi apsekti h7 led žarulja, vidljivo je koliko su te žarulje zapravo superiornije u odnosu na halogene. Trenutno im je jedini nedostatak nešto viša cijena, zbog koje će mnogi odustati od kupnje. No, ako gledate dugoročnu investiciju, uvidjet ćete da ta cijena i nije prevelika. Naime, dok ćete kroz nekoliko godina korištenja morati promijeniti više halogenih žarulja, za isto vrijeme promijenit ćete svega jednu ili dvije h7 led žarulje. Konačna investicija će vam se na kraju svakako isplatiti. A cijeli taj period ćete na automobilu imati puno bolje žarulje koje će pozitivno utjecati na vašu sigurnost i sigurnost ostalih sudionika u prometu.

Amortizeri za auto kinetičku energiju koju opruga pohranjuje tijekom kompresije transformiraju u toplinu. Čitajte više …

Iz kategorije: