Univerzalni krovni nosači za automobil

Automobili su jedan od najčešće korištenih “alata” svakodnevice. Većina ljudi na dnevnoj razini koristi automobil, a ako ga nema, barem jednom ili dvaput tjedno bude sudionik u prometu kao suvozač. Dakle, gdje god moramo ili što god nam je sljedeći zadatak, često ovisimo upravo o svojim automobilima.

Stvari u životu bitno je personalizirati i imati na umu koliko su one zaista praktične – automobili nisu iznimka od ovog pravila. Unutar svakog auta nalazi se mnogo raznih stvari što znači da će limitirani prostor pored vas prije ili poslije postati prilično pun. Zbog toga je posebno bitno imati dovoljno prostora ili pak na neki način kategorizirati one stvari koje imamo. Tu će nam pomoći automobilski univerzalni krovni nosači!

Ako niste spretni, nemojte montažu raditi sami jer se automobilski univerzalni krovni nosači moraju jako spretno i čvrsto montirati.

Povećajte prostor za prtljagu

Neovisno o tome putujete li na posao, na faks, u grad ili pak nešto treće, bitno je da imate pouzdan automobil koji možete koristiti bez da morate razmišljati o tome kako ga prilagoditi situaciji. Da biste imali što više prostora za prtljagu i što praktičnije prevozili sve što vam je potrebno, dobra investicija koju možete napraviti jesu univerzalni krovni nosači. 

Univerzalni krovni nosači za auto mogu na sebi imati kutiju, a ponekad se koriste samo s užadi i raznim drugim dodacima koji pomažu da stvari velikih dimenzija i nezgrapnog oblika prevezete s točke A na točku B. Mi ćemo vam sada pomoći u odabiru vaših krovnih nosača i objasnit ćemo vam neke bitne smjernice, a zatim ćemo pričati i o jednoj specifičnijoj vrsti.

Kupovina krovnih nosača

Prva stvar koju morate imati na umu jest gdje ćete kupovati i kako će izgledati taj proces kupovine, ali i montaže. Ovisno o tome gdje kupujete, potrebno je pregledati:

  • politiku privatnosti
  • opcije dostave
  • ali i cjenovnu konkurentnost mjesta koje vas zanima

Online trgovine tu su nekako najbolji izbor da nađete baš ono što vam je potrebno i da u miru pregledate sve informacije.

Univerzalni krovni nosači za auto mogu na sebi imati kutiju, a ponekad se koriste samo s užadi i raznim drugim dodacima koji pomažu da stvari velikih dimenzija i nezgrapnog oblika prevezete s točke A na točku B.

Ako niste spretni, nemojte montažu raditi sami jer se automobilski univerzalni krovni nosači moraju jako spretno i čvrsto montirati. Riskirate i svoju i tuđu sigurnost tako što ne dajete dovoljno pažnje montaži. Kod montiranja je posebno bitno da imate ispravan pribor i da ste dobro proučili veličine i dimenzije vašeg krova, ali i vaših vrata – ona se moraju lako otvarati kasnije. Ako kupujete u fizičkoj trgovini, svakako napomenite ove informacije.

Univerzalni nosači pašu na sve modele s nosačima

Univerzalni nosači mogu se koristiti za transport nekih vozila i rekreativne opreme, što znači da ćete možda trebati i neke dodatne za same nosače:

  • lance
  • užad
  • mreže…

Svakako razmislite o tome što ćete prenositi i prije no što kupite nosač jer jedino u tom slučaju realno možete procijeniti što vam treba. Nemojte trošiti previše novaca na nešto što nikad nećete koristiti.

Na kraju, bitno je da znate kojim budžetom baratate i koliki su vaši maksimalni troškovi. Budite realni i, iako je ovo investicija koja se isplati, nemojte kupovati sve dijelove odjednom ako si to ne možete priuštiti. Svakako isplanirajte dovoljno rano što vam je potrebno, do kada će vam trebati i kad ćete moći sve to kupiti.

Krovna kutija za auto

Krovna kutija je jedna podvrsta univerzalnih nosača i zapravo se radi o kutiji koja je ili pričvršćena vijcima ili varena ili na neki treći način namontirana na samu nosačku podlogu. Kad vam zatreba krovna kutija za auto, morate znati neke od najbitnijih smjernica i po njima se ravnati u kupovini. 

Prva stvar koju ćete uzeti u obzir jesu dimenzije. Mnogi misle da je dovoljno razmisliti o volumenu kutije i osigurati se da vam stane sva prtljaga, ali je zapravo jako bitno znati i koliko je velik vaš automobil te hoće li kutija na neki način smetati normalnoj funkciji vašeg auta – kako fizički, tako i u vožnji.

Krovna kutija je jedna podvrsta univerzalnih nosača i zapravo se radi o kutiji koja je ili pričvršćena vijcima ili varena ili na neki treći način namontirana na samu nosačku podlogu.

Automobilska krovna kutija mora biti sigurna – mehanizam zatvaranja jedna je od najbitnijih stvari koje ćete proučiti, a prvo što ćete gledati jest postoji li neki lokot, duple kopče ili nešto slično. Ako ćete ostavljati automobil izloženim u kamp kućicama ili na drugim javnim površinama, definitivno investirajte u nešto sigurnije.

Materijal je također jako bitan. Iako su aluminij, titanij i čelik obično najbolje opcije, definitivno su skupe, tako da su legure navedenih metala najčešći izbor na tržištu. Hard shell kutije od plastike nešto su lakše, ali jako dobro podnose razne temperature i tlakove.

Na kraju, razmislite o potencijalnim dodatnim karakteristikama koje vaša kutija mora imati te svakako probajte napraviti neku testnu vožnju u kojoj ćete moći procijeniti osjećate li se ugodno te možete li dobro vidjeti sve kuteve automobila neovisno o kutiji. Sigurnost na prvom mjestu – sretno u vožnji!

Iz kategorije: