Krovna kutija je ponekad jedini spas


Prijevoz stvari automobilom na odredište u većini slučajeva ne predstavlja određeni problem. Većina stvari može stati u prtljažnik, a poneka torba ili ruksak se još mogu smjetiti i na stražnja mjesta. No, problem često nastaje kod većih obitelji koje na put planiraju ponijeti puno stvari. Tada prtljažnik jedostavno nije dovoljan za sve potrebno, a čak niti stražnja mjesta nisu prikladna da budu natrpana.

Za takve i slične situacije, krovna kutija je najbolje rješenje. Mogli bi je nazvati proširenim prtljažnikom jer nudi taj potreban slobodni prostor za smještaj svega onoga što ne stane u prtljažnik.

Kapacitet je najbitniji podatak

Krovna kutija se mjeri prema kapacitetu. U nekim trgovinama će on biti izražen u litrama, dok ćete u nekim trgovinama pronaći kapacitet označen kao M, L, XXL i slično. Onaj u litrama će mnogima biti relativno nepoznat, odnosno teško će na temelju tog podataka procijeniti o koliko velikom slobodnom prostoru se radi. Kako biste si to lakše dočarali, pogledajte knjižicu o vašem automobilu. U njoj ćete pronaći podatak u vašem prtljažniku, odnosno o koliko litara se radi. Pa prema tome lako napravite usporedbu s krovnom kutijom.

Kvalitetna krovna kutija je dugotrajno rješenje

Kada se bira kvalitetna krovna kutija za auto, mnogi će prvo pogledati cijenu i možda se odlučiti za onu jeftiniju. No, u ovom slučaju, cijena nikako ne bi smjela biti glavni kriterij. A razlog su upravo nešto kvalitetniji materijali koji se koriste pri izradi nešto boljih modela poznatih proizvođa, kao što su primjerice Thule ili Nordrive.

Njihovi modeli tako su poznati po dugotrajnosti, ali i čvrstoći. Izrađeni su od plastike iznimne kvalitete koja se pokazala otporna na sve vremenske prilike. Koristite li takvu krovnu kutiji ljeti, možete biti sigurni da visoke temperature na nju neće imati nikakvog utjecaja. Isto tako, koristite li ju zimi, niske temperature neće joj naštetiti.

Skinite krovnu kutiju kada vam nije potrebna

Krovna kutija, iako ne ometa vozača u vožnji, ne bi se trebala nalaziti na krovu automobila ako ju duže vrijeme nećete koristiti. Naime, ovaj dio opreme za auto se vrlo jednostavno montira i skida i jednostavno nema razloga da ju bez razloga vozite na krovu. Isto tako, automobil bi vam zbog otpora zraka mogao i trošiti nešto više goriva pa je to još jedan razlog za skidanje s krova.

Iz kategorije: