Odbojnici koji pružaju pomoć u lošim uvjetima

Koliko smo se samo svi puta zatekli da vozimo, a da je vrijeme ostalo nemilosrdno prema nama. Vjerojatno nam se to dešavalo mnogo puta, ali efekt se itekako da smanjiti. Tako, na primjer, na tržištu se pojavljuju tipski zračni odbojnici koji pomažu tako da odbijaju padavine i smanjuju zamućenost retrovizora.

Osim toga imaju pogodnost jer smanjuju potrebu za klima uređajima, predstavljaju tipske vjetrobrane, ali i deflektore zraka, a odatle im i naziv zračni odbojnici. Ovo sve je odlično ako želite efikasno prozračiti vaš automobil, pa čak i u dobrim uvjetima vožnje.

Sigurnost na prvom mjestu

Vratimo se na situaciju o kojoj smo pričali na početku. Pri lošim uvjetima vožnja svakako nije prijatna kako za nove vozače tako i za one koji su već niz godina iza volana. Zamagljenost retrovizora, o kojima su neki vozači i previše ovisni, je veliki problem, pa zbog toga zračni odbojnici mogu dodatno pomoći.

 

https://www.youtube.com/watch?v=iqJWhBbdYoQ

Ako primjerice pušite u vašem automobilu, sigurno da nije prijatno biti, bez obzira na to koliko vaš klima uređaj radi. Da bi se smanjila potrošnja klima uređaja postavljanje ovih odbojnika je odlično rješenje. Zračni odbojnici mogu pružiti prozračivanje automobila, a da se pri tome ne stvara jak udar i tok zraka na sve one koji su u automobilu u tom trenutku.

zracni-odbojnici-1

Ušteda i učinkovitost

Iako smo već par puta spomenuli taj klima uređaj, moramo naglasiti to, s razlogom. Klima uređaji su veliki potrošači kako u kućama, uredima i stanovima tako i u automobilima. Da bi se ta potrošnja smanjila ne preporučuje se otvaranje prozora. Ipak, ako volite tu i tamo zapaliti cigaretu u unutrašnjosti vašeg automobila onda sigurno imate naviku otvoriti prozor i cigaru izbaciti kroz isti, što je veliki šok za vaš klima uređaj.
zracni-odbojnici-2

Srećom, zračni odbojnici su tu da zaštite hladan ili vreo zrak koji hoće da uđe u vaš automobil. Oni će jednostavno zaustaviti ovaj tok i neće dozvoliti da uređaj bude poremećen. Ovo je jako bitno zbog uštede energije.

Za kraj

Ako se na vaš automobil mogu namontirati ovakvi odbojnici onda svakako nemojte oklijevati već pohitajte u nabavku i unaprijedite vaše auto. Vaš novčanik će vam biti zahvalan, budući da će se kroz uštede na klima uređaju ovakvo poboljšanje svakako isplatiti. Osim toga zrak više neće moći direktno udarati u vas kao vozača, ali ni u ostale putnike, što nekada zna biti stvarno neprijatno.

Iz kategorije: