Auto nosači za bicikl

Biciklizam spada u jedan od najpopularnijih rekreatihvnih sportova i hobija, a razlog tome je upravo zabava i druženje za cijelu obitelj. Ljudi se obično odlučuju na biciklizam u prirodi, te do željene lokacije bicikle prevoze s automobilom. Zbog toga potrebni su im auto nosači, pogotovo ukoliko ide cijela obitelj, a koje auto nosače odabrati, te koji su najbolji ovisno o cijeni i kvaliteti pročitajte u daljnjem tekstu.

Nisu svi nosači za bicikl isti

nosaci-za-bicikl

Osim što se nosači razliku po mjestu na koje se postavljaju (stražnji dio vozila, bočni dio vozila ili na krov automobila), nosači se razlikuju po kvaliteti, broju bicikala koje mogu nositi, te naravno po cijeni. Najpopularniji i najbolji nosači za bicikl su oni koji se montiraju na kuku automobila, a glavni razlog je taj što ne ometaju vozaču video krug tijekom vožnje. Također ovi nosači za bicikl ne smetaju prilikom otvaranja bunkera, a cijenom su nešto skuplji od ostalih iz ponude. Također gotovo jednako su popularni i nosači koji se montiraju na krov automobila. Oni su popularni zbog toga što uopće ne proširuju vozilo i ne ometaju vozača tijekom vožnje.

Njihov glavni nedostatak je što je veća mogućnost pada bicikla, pogotovo kod bržeg ulaska u zavoj ili jačeg naleta vjetra. Upravo zbog toga kod svih nosača potrebno je nakon postavljanja bicikla pričvrstiti ga s nečim za nosač. Manje popularni su oni nosači koji se montiraju na stražnja vrata, jer oni osim što vozaču smanjuju video krug, proširuju vozilo, a također onemogućuju otvaranje stražnjih vrata s srane na kojoj su montirani. Ovisno o tome koliko bicikala namjeravate prevoziti, odaberite odgovarajuči nosač, jer nema smisla kupovati nosač na koji se može staviti 4 bicikle, ako mislite prevoziti jednu ili dvije.

Jednostavno i sigurno postavljanje

Sigurnost uvijek treba biti na prvom mjestu, te se kod kupnje nosača za bicikl, kao i bilo kojih drugih nosača kod auta ne treba štediti. Naravno, najsigurnije je bicikl prevoziti unutar automobila, ali ukoliko na put ide četvero ljudi, u autu nema mjesta ni za jedan bicikl, te je tada auto nosač za bicikle neophodan. Također važno je pažljivo odabrati odgovarajuće nosače koji se mogu montirati na vaš automobil i obratiti pozornost na njihovu kvalitetu.

Nakon postavljanja bicikla na nosač, poželjno ga je i pričvrstiti sa nečime kako pri velikoj brzini ne bi pao s nosača i ozljedio nekog drugog sudionika u prometu. Ukoliko vam pak nosač nije potreban često, već ste odlučili na putovanje s biciklama ići samo jednom, bolja opcija je iznajmiti neki kvalitetan nosač, nego kupiti neki jeftini. Osim što ćete biti sigurni tijekom vožnje, proći ćete jeftinije i nećete poslije morati skladištiti nosač koji vam vjerojatno nikada više neće biti potreban.

Iz kategorije: