Svaki biciklista želi ovaj dodatak za auto


Vožnja bicikla je nešto što bi svako trebao prakticirati, bar nekoliko puta sedmično. Prednosti vožnje bicikla su mnoge, od friškog zraka, to uštede novca, pa sve do cjelokupno boljeg mentalnog i fizičkog zdravlja. Ipak, ponekada vožnja u istoj sredini dosadi, pa se odlučujemo da odemo u drugi grad, do kojeg možda i ne postoji biciklistička staza, što onda?

Transport bicikla

Ako vam se desi ovakva situacija obično je prvo rješenje transport bicikla automobilom, te zatim vožnja u drugom okruženju. Naravno, ovo je odlična stvar ako idete sami, no ako vas je više u automobilu potrebno je ostaviti prostora i za dodatne stvar, ali i veći broj bicikala. Tu na scenu stupaju nosači za bicikl, dodatak za automobil koji bi svaki biciklista trebao imati u svojoj garaži, kada poželi voziti bicikl na nekom drugom mjestu.

Odabir i kupovina

Da biste osigurali da su nosači za bicikl koje ste vi odabrali pogodni za vaš automobil, najbolje je da se posavjetujete s trgovcima, kako različiti proizvođači daju različite tehničke specifikacije. Neki nosači zahtijevaju ugrađene šine na automobilu, neki ugradbene, dok su se u posljednje vrijeme pojavili nosači za bicikl koji uopće i ne koriste šine na krovu automobila.
Kada ste se riješili tehničkih specifikacija, potrebno je znati koliko bicikala želite voziti. Profesionalni nosači obično mogu ponijeti i višestruko više nego obični, no samim tim su i dosta skuplji. Za vas je obično dovoljan nosač koji ima kapacitet od jednog ili dva bicikla.

 

Sigurnost na prvom mjestu

Kada je sve to gotovo, na red dolazi i montaža. Nosači za bicikl obično dolaze s detaljnim uputstvima kako i gdje ih montirati, no bez obzira na uputstva, greške su moguće. Ovo vam ne možemo podvući dovoljno – kako god montirate nosače, vaš auto će promijeniti ponašanje tijekom same vožnje.
Dodatno opterećenje, kao i dodatni otpor prema zraku stvara izmijenjen doživljaj upravljanja vašim automobilom, pa se strogo preporučuje da prilikom transporta bicikala obratite pažnju na brzinu kojom idete, ali i na ostale sudionike u saobraćaju. Budite sigurni i puno sreće u vožnji, kako automobila tako i bicikla.

Iz kategorije: